Ayçiçek yetiştiriciliğinde neden akıllı sulama kullanmalıyım

Ayçiçek yetiştiriciliğinde neden akıllı sulama kullanmalıyım
28 Eylül 2023Yorum Yap
Ayçiçek yetiştiriciliğinde neden akıllı sulama kullanmalıyım

Ayçiçek yetiştiriciliği nde stres faktörlerinin verimden çalmasını engelleyin

Damla Sulama sistemi, bitki gelişim dönemine göre tam olarak gerekli olan miktarlarda sulama ve gübreleme yapmak için size imkan ve esneklik sağlar. Erken ve geç dönemlerde yeşil aksam gelişimini dengelemek için farklı su ve gübre uygulamaları yaparak stres koşullarını kontrol edebilir, tozlanma döllenme zamanında doğru sulama programı ile zamanında ve yüksek verimli hasat yapabilirsiniz. 

Daha az su daha fazla verim

Karık sulama, yağmurlama sulama ve pivot sulama yöntemleri ile karşılaştırıldığında, akıllı sulama, yağ kalitesini arttırmasının yanında yüksek verim sağlar.

Kesinlikle. Bol yağış çok önemli bir avantaj sağlarken, bitki besleme yönetimini ve kontrolünü engelleyebilir. Akıllı sulama ile besin maddesinin bitkiye iletimi, bitkinin ihtiyacı doğrultusunda amacına uygun ve kontrollü miktarlarda gerçekleşir, böylece bitki sağlığını ve kalitesini sezon boyunca korursunuz. 

Damla sulama, en yüksek su uygulama verimliliğini (% 95) sağlar. Buharlaşma, yüzey akışı ve toprağın derinliğine sızma yoluyla kayıp olan su damlama ile neredeyse ortadan kaldırılmaktadır.

gelişmiş dijital araçları kullanarak, sulama ve bitki beslemenizi herhangi bir anda avucunuzun içinden harekete geçirmenizi ve yönetmenizi sağlar. Ayrıca, tarımsal faaliyetlerinizi yönetirken araziden alacağınız gerçek zamanlı veri ve analizler ile, operasyonel karmaşıklığı ve maliyetleri azaltır işçilikten tasarruf edersiniz.

Damla sulama sistemi, bitki koruma ve yabancı ot ilaçlarının doğrudan kök bölgesine iletmek için kullanılabilir.

ARLANIZA EN İYİ ÇÖZÜM İÇİN DESTEĞE Mİ İHTİYACINIZ VAR?

Bizimle iletişime geçin, bitkinizin ihtiyaçları hakkında konuşalım

NETAFİM SULAMA VE OTOMASYON SİSTEMLERİ NMC TARIM ÖZBEKİSTAN

admin Websitesi