Çeltik yetiştiriciliği

Çeltik yetiştiriciliği
28 Eylül 2023Yorum Yap
Çeltik yetiştiriciliği

Çeltik yetiştiriciliğinde en iyi alternatif; damla sulama

Çeltik Yetiştiriciliği Damla sulama ile kullandığınız su ve gübrenin etkinliğini arttırabilir ve hatta tasarruf sağlayabilirsiniz. Bu sistemle, yüzey buharlaşması, yüzey akışı ve sızıntı engellenebilir.

Eğimli arazilerde çeltik yetiştirebilirsiniz

Düz ova alanlarında sıkışıp kalmış çeltik üretimi, bu alanların kısıtlı olmasından kaynaklı olarak, yüksek icar bedelleri ve yabancı ot populasyonundaki artış gibi sorunları beraberinde getiriyor. Damla sulamanın eğimli arazilerde eşit su ve gübre dağıtım avantajı ile eğimli arazilerinizi çeltik tarımına açıp, hem üretiminizi hem karınızı artırın.

Çevre ve tüketici dostu çeltik üretin

Salma sulamada çevre ve insan sağlığı ile ilgili bazı çekinceler oluşmuştur; toprak verimliliğinin düşmesi, besin maddelerinin toprağın alt katmanlarına kaçması, yer altı sularının nitrat ve zihirli kimyasallar ile kirlenmesi, topraklarda arsenik birikimi, sera gazı (temelde metan – CH4) salınımının artmasıdır. Son yapılan araştırmalar damla sulamanın kayda değer ölçüde su tasarrufu sağladığını, pirinç tanesinde arsenik birikimini azalttığını ve metan salınımını düşürdüğünü kanıtlamıştır.  

“Bölge koşulları gereği suyumuz çok çamurlu ve bulanık olmasına rağmen, borularda hiç bir tıkanma yaşamadık. Su,enerjiden yüksek oranda tasarruf ettik, ürün kalitesi ve verim artışımız oldu ancak en önemlisi damla sulamada ikinci ürünü yapma şansımız oldu.” 

NetBeat™, otomatik sulama, gübreleme ve mahsül koruma sağlayan ilk dijital çözümdür. Her şeyi tek bir kapalı döngü platformunda birleştiren NetBeat™, sulama yerinizi, bulunduğunuz her yerden kolayca izlemenizi , analiz etmenizi ve kontrol etmenizi sağlar. 

Çeltik Yetiştiriciliği ile bizimle iletişime geçiniz Nmc Tarım Sulama ve Otomasyon Sistemleri Özbekistan Yetkili Bayisi

admin Websitesi