Sera Sulama

Sera Sulama
5 Ocak 2024Yorum Yap
Sera Sulama

Netafim Sulama Sistemleri

Sera sulama, bitkilerin büyümesi ve verimliliği için hayati öneme sahip bir unsurdur. Sera sulama sistemleri, bitkilerin ihtiyacı olan suyu düzenli ve etkili bir şekilde sağlayarak ideal büyüme koşullarının oluşturulmasına yardımcı olur. Bu sistemler genellikle damla sulama, yağmurlama veya seranın belirli bölgelerine su tedarik eden hareketli sulama hatları gibi çeşitli yöntemleri içerebilir. Ayrıca sera sulama otomasyon sistemleri, sulama programlarının otomatik olarak çalıştırılmasını sağlayarak suyun verimli bir şekilde kullanılmasına yardımcı olur. Bu da hem su tasarrufu sağlar hem de bitkilerin ihtiyaç duyduğu su miktarını hassas bir şekilde ayarlayarak daha sağlıklı bir bitki yetiştirme süreci sunar.

Bitkilerinizi Tam Olarak İhtiyaç Duydukları Şekilde Besleyin

Bitkileriniz ideal koşullarda yetiştirildiğinde sizi sağlıklı mahsuller ve yüksek kaliteli verimle ödüllendirecektir. Bitkileri en uygun şekilde beslemek, optimum mahsul sonuçları elde etmek için çok önemlidir. Bu nedenle, fertigasyon (gübreleme+ sulama) tekniğini geliştirdik ve besinler için dağıtım sistemi olarak damlamayı kullandık.

Fertigasyon miktarlar, besin kombinasyonları ve hassas zamanlama ile ilgilidir. Hassas gübreleme, ürün geliştirme döngülerinize göre her bitkinin köklerine doğru su ve besin karışımını doğrudan sağlayan en uygun kök bölgesi yönetim aracıdır.

Hassas gübreleme, örneğin piyasadaki dalgalanmalar ve hava durumu değişikenliği gibi aksiliklere yanıt olarak dozajları talep üzerine değiştirmenize izin vererek gübre yatırımınızı optimize eder.

Topraksız seracılıkta hassasiyet ve homojenlik çok önemlidir. Topraksız substratlar yetersiz tampon kapasitesine sahip oldukları için (substrat ve kap karakterlerine bağlı olarak), su ve besinler bitkilere küçük dozlarda ve çok yüksek hassasiyetle verilmelidir. Bunu yapmak için Netafim’in sektör lideri çok kanallı dozajlama makineleri geliştirilmiştir.

admin Websitesi